Ontdek de Costa de la Luz, de schitterende Atlantische kust van Andalusië

 

 

Ontdek het echte Andalusië aan de Costa de la Luz

 

 

Beleef het authentieke Andalusië

Eindeloze zandstranden, ongerepte natuur, traditionele witte dorpen, historische steden en meer dan 3000 zonuren per jaar. De Costa de la Luz, de Atlantische kust van Andalusië, is buiten Spanje nog altijd een goed bewaard geheim. Door de jarenlange afwezigheid van een internationaal vliegveld is dit prachtige stukje Spanje niet ten prooi gevallen aan het massatoerisme en beleef je hier nog het authentieke Andalusië. 

 

Costa de la Luz - Kust van het LichtPrachtige uitgestrekte stranden

De Costa de la Luz (Kust van het Licht) is de Atlantische kust van Andalusië. De kust strekt zich uit van Tarifa in het uiterste zuiden van Spanje tot Ayamonte bij de grens met Portugal en omvat de kust van de provincies Cádiz en Huelva. De Costa de la Luz dankt zijn naam aan het briljante heldere zonlicht dat wordt weerkaatst door de oceaan en de eindeloze witte zandstranden. Alles bij elkaar telt de Costa de la Luz maar liefst 270 kilometer aan prachtige ongerepte zandstranden.

 

Tip van de redactie: Hotel Tres Mares - Heerlijk ontspannen in Tarifa

 

"Ooit in juli in Madrid geweest en je afgevraagd 'waar zijn alle Madrilenen?' Die zijn hier, aan de Costa de la Luz. En zij weten iets wat jij niet weet."

Andalucía’s local hangout: Costa de la Luz - Lonely Planet website 

 


Hoogtepunten & Bezienswaardigheden Costa de la Luz


 

Cádiz aan de Costa de la LuzCádiz

Cádiz is de oudste stad van West-Europa en een van de best bewaarde geheimen van Andalusië. De fascinerende havenstad werd ruim 3000 jaar geleden gesticht en was in de 18e eeuw het centrum van de handel met Amerika. Vandaag de dag zie je deze bloeiperiode nog goed terug in de prachtige casco antiguo (oude binnenstad) van Cádiz, die bijna volledig is omgeven door water.

 


 

Tarifa aan de Costa de la LuzTarifa

Tarifa is de meest zuidelijke stad van het Europese vasteland. Het sfeervolle oude stadje ligt maar 14 kilometer van Afrika, dat je bij helder weer duidelijk ziet liggen. In de laatste decennia is Tarifa uitgegroeid van een rustig vissersstadje tot een internationaal surfmekka met een levendige sfeer. De gezellige oude binnenstad is een wirwar van straatjes die doet denken aan Noord-Afrika.

 


 

Conil de la Frontera aan de Costa de la LuzConil de la Frontera

Conil de la Frontera is een charmant wit vissersdorp aan een schitterend breed zandstrand dat zich kilometers uitstrekt. In de laatste twintig jaar is Conil langzaam uitgegroeid tot een van de levendigste plaatsen aan de Costa de la Luz - met tal van bars en restaurants en een bruisend nachtleven in de maanden juli en augustus - zonder zijn oorspronkelijke charme te verliezen.

 


 

Playa de Bolonia aan de Costa de la LuzPlaya de Bolonia en Baelo Claudia

Het paradijselijke zandstrand van Bolonia is volgens veel mensen het mooiste strand van de Costa de la Luz en staat jaarlijks in de "Top 5 mooiste stranden van Spanje". Playa de Bolonia is prachtig gelegen aan een grote baai met helderblauw water en reusachtige zandduinen als decor. Direct naast het strand liggen de ruïnes van Baelo Claudia, de best bewaarde Romeinse stad in Spanje.

 


 

Vejer de la Frontera aan de Costa de la LuzVejer de la Frontera

Het pittoreske witte dorp Vejer de la Frontera is een van de mooiste en meest spectaculaire pueblos blancos van Andalusië. Vejer de la Frontera is fantastisch gelegen op een rotsachtige heuvel (200m boven zeeniveau) en heeft tot op de dag van vandaag zijn authentieke Moorse charme bewaard.

HD Video: Vejer de la Frontera

 


 

Tip van de redactie: De beste hotels aan de Costa de la Luz voor de laagste prijs!

 

klik nadat de video is gestart op 720p/1080p voor HD kwaliteit

 

 

 

Deze pagina delen:

 

 

 

Conil de la Frontera » Costa de la Luz

ConilReisgids.nl
Beleef het authentieke Andalusië