Playa de Bolonia en Baelo Claudia aan de Costa de la Luz in Andalusië

 

 

Verborgen schat aan de Costa de la Luz © R. Geider

 

 

Paradijselijk zandstrand bij ruïnes Romeinse stad

Zo'n 20 kilometer van Tarifa, verborgen tussen de Sierra de San Bartolomé en de Sierra de la Plata, ligt Bolonia. Het paradijselijke zandstrand van dit kleine kustplaatsje is volgens velen het mooiste strand van de Costa de la Luz. Playa de Bolonia is prachtig gelegen aan een grote baai met kristalhelder water en 30 meter hoge zandduinen als decor. Direct bij het strand liggen de indrukwekkende ruïnes van de Romeinse stad Baelo Claudia.

 

Playa de Bolonia © Ana GestradaPlaya de Bolonia

Het fijne zandstrand van Bolonia is bijna 4 kilometer lang en net als de schilderachtige omgeving nog grotendeels ongerept. Buiten het hoogseizoen is Playa de Bolonia heerlijk rustig en deel je het strand alleen met wat paarden en koeien die hier vrij rondlopen. Aan het strand zijn een handvol strandbars en restaurants waar je lekkere tapas en verse visgerechten kunt eten. Vanaf de zandduinen aan de westkant van het strand heb je een schitterend uitzicht over de omgeving en kun je in de verte de kust van Marokko zien liggen.

 

Ruïnes van Baelo Claudia

Vlakbij de reusachtige zandduinen van Bolonia liggen de ruïnes van Baelo Claudia, een van de best bewaarde Romeinse steden in Europa. Baelo Claudia werd rond 120 v.Chr. gesticht en kreeg onder keizer Claudius (41-54 n.Chr.), tijdens een periode van grote welvaart, de status van Romeinse stad. Baelo Claudia dankte zijn welvaart vooral aan de productie van garum, een vissaus die in het hele Romeinse Rijk een gewilde lekkernij was. Halverwege de 2e eeuw werd de stad getroffen door een aardbeving en raakte Baelo Claudia in verval. De stad werd in de 7e eeuw verlaten.

 

Amfitheater van Baelo Claudia © Manolo BlancoKenmerkende elementen bewaard gebleven

Het archeologische complex van Baelo Claudia geeft je een goed idee van hoe een typisch Romeinse stad eruitzag. Alle kenmerkende elementen zijn bewaard gebleven. De stad is omgeven door een verdedigingsmuur en wordt door twee hoofdwegen in vieren gedeeld. Waar de hoofdwegen elkaar kruisen vind je de overblijfselen van het forum (stadsplein) met de belangrijkste openbare gebouwen en vier tempels. In het oosten van de stad liggen de thermen en een goed bewaard gebleven amfitheater. Vlakbij het strand zijn de restanten van de fabriek waar garum werd geproduceerd.

 

Openingstijden Baelo Claudia

Dinsdag tot en met zaterdag: 1 april t/m 15 juni (9.00-19.30 uur), 16 juni t/m 15 september (9.00-15.30 uur), 16 september t/m 31 maart (9.00-17.30 uur). Op zondagen en feestdagen van 9.00 tot 15.30 uur. Maandag gesloten. De entree is gratis voor inwoners van de EU op vertoon van een identiteitsbewijs.

 

Tip van de redactie: Overnacht een paar dagen aan het strand van Bolonia

 

klik nadat de video is gestart op 720p/1080p voor HD-kwaliteit

 

 

 

Deze pagina delen:

 

 

 

Conil » Costa de la Luz » Playa de Bolonia

ConilReisgids.nl
Beleef het authentieke Andalusië